Ursa

CAUTA IN SITE

Bastionul Pescarilor din Budapesta

14 martie 2019
Orice traseu turistic al Budapestei, chiar și unul de o zi, include la loc de cinste acest obiectiv. În orice anotimp este plin de turiști care vin să îl viziteze, pentru valoarea lui istorică și de arhitectură, dar și pentru faptul că acesta este unul dintre cele mai bune locuri în care se poate obține o panoramă asupra orașului. Construit între anii 1895 și 1902, Bastionul Pescarilor (Halaszbastya în maghiară) a fost dedicat aniversării a 1.000 de ani de existență a statului maghiar; noi vi-l prezentăm din perspectiva arhitecturii romanesque revival, dar și pentru interesantele acoperișuri realizate integral din piatră.

Acoperișul verde – detalii care ne asigură protecția

14 martie 2019
Continuăm serialul cu spicuiri din ghidul pentru proiectarea și execuția acoperișurilor verzi la clădiri noi și existente, publicat de-a lungul mai multor ediții recente, din câteva considerente importante. În primul rând, trebuie să fim conștienți de faptul că un acoperiș verde nu se poate executa pe orice tip de clădire și nu oricum – este un aspect de care investitorii trebuie să țină cont și să apeleze la specialiști care să ofere consultanță, inclusiv pe partea de structură.

Fereastra de mansardă, în era digitalizării

14 martie 2019
Cu o istorie de peste un secol și jumătate, fereastra de mansardă a evoluat de la o simplă deschidere în planul învelitorii, nu foarte diferită de un luminator, la sistemele moderne care încorporează cele mai performante materiale. Mai mult decât atât, ferestrele de mansardă au intrat într-o nouă eră, cea a sistemelor inteligente, legate de digitalizare și de automatizarea clădirii, având ca ținte confortul și conceptul de casă activă.

Secretul sistemelor performante pentru acoperiș terasă

14 martie 2019
În România, ca în toată Europa de Est, comunismul a lăsat ca moștenire mii și mii de blocuri cu o arhitectură controversată din punct de vedere estetic, dar și funcțional, realizate cu materiale ieftine, în special pe zona de finisaje, instalații, facilități legate de confort și eficiență energetică. În timp, aceste structuri au fost îmbunătățite, modernizate, dar nu toate și nu neapărat la un nivel satisfăcător.

Plăcile EGGER Roofing Board – speciale pentru acoperiș

14 martie 2019
Munca pe acoperiș este una dură, periculoasă, consumatoare de timp în plus (pentru siguranța montatorilor). Beneficiarii plătesc aceste costuri suplimentare, pe care uneori le înțeleg, alteori nu, dar nu au încotro și le acceptă. Poate că ar trebui să schimbăm un pic ponderea rolurilor: beneficiarul să aibă un cuvânt mai greu de spus în selectarea materialelor, adică să ceară mai multe variante și să încerce să înțeleagă care sunt avantajele fiecărui material.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU
Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri