Ursa

CAUTA IN SITE

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

11 septembrie 2019
BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente și accesorii, își deschide porțile între 12 și 15 septembrie 2019 la ROMEXPO! Târgul este organizat conceptual în 6 saloane care vor facilita accesul vizitatorilor în zonele care îi interesează în mod deosebit și le vor permite alegeri informate și inspirate: Salonul Clasic, Salonul Design, Salonul Confort, Salonul Bucătării, Salonul Decorațiuni și Corpuri de Iluminat și Salonul Echipamente, Mașini, Utilaje, Materii Prime și Accesorii.

Biserica fortificată de la Viscri

06 septembrie 2019
Să vorbim despre Viscri. Drumul principal al satului, neobișnuit de larg, mărginit de case tipice săsești, cu porți înalte, zidite, coșuri de gunoi din nuiele, chic-vintage-țărănești autentice, accesul abrupt spre cetate, cetatea însăși pusă astfel în valoare, cu săsoaica de la intrare îmbrăcată în port tradițional, muzeul amenajat la parter, cu obiecte autentice din sat... restaurantul din apropiere unde se mănâncă la un nivel greu atins și în orașe serioase de la noi sau de aiurea, turiștii preponderent străini și localnicii mulțumiți care-i cazează... sunt multe de povestit.

Podul, spațiul cu un potențial enorm (III)

06 septembrie 2019
Am abordat în edițiile anterioare o serie de aspecte referitoare la problematica de natură legală asupra mansardării podurilor, ca spații comune sau nu; am discutat cu cadastriști, cu notari, cu beneficiari ai unor lucrări de acest gen.

Intervenții greșite pe acoperiș și fațadă; Studiu de caz

06 septembrie 2019
Problema intervențiilor eronate la acoperiș nu este nici pe departe una care să treacă neobservată; nici la nivel estetic, acoperișul fiind, alături de fațadă, elementul constructiv cel mai vizibil din exterior, dar nici la nivel funcțional, cei care recurg la improvizații simțind rapid pe pielea și buzunarul lor că ar fi trebuit să abordeze chestiunea mult mai serios – apar infiltrații, inundații, pierderi de căldură, curenție de aer etc. Iar acestea nu sunt cele mai dure - sunt cazuri când învelitoarea greșit ancorată pleacă la propriu și astfel se pot produce adevărate tragedii.

Alegeți originalul: țigla ceramică

06 septembrie 2019
Țigla ceramică este asociată deseori cu ideea de casă, cămin, dar poate fi utilizată la fel de bine pentru orice proiect de arhitectură. În clădirile cu valoare istorică, sau din zone protejate, s-au făcut investiții pentru renovare și modernizare, dar în același timp li s-a putut schimba și destinația, intervenindu-se asupra funcționalităților.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU
Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri